Drie jaar na de installatie van een Inca Onset S20i flatbed UV-inkjetprinter, heeft het in Lokeren gevestigde 3Motion deze machine vervangen door een nieuwe Inca Onset X2. Met een print - snelheid van 650 m²/uur is deze driemaal sneller dan de vorige printer aan een nog hogere beeld kwaliteit. Hoognodig zo bleek, want door de voortdurende expansie van het bedrijf was zelfs rond de klok werken niet meer voldoende om de orders tijdig de deur uit te krijgen..


3Motion profileert zich volop als creatieve printpartner voor bedrijven. Niet enkel het printen, maar evengoed het uitdenken, ontwerpen en de plaatsing doen ze in eigen beheer, waardoor ze heel flexibel en kort op de bal kunnen spelen. Met deze toegevoegde waarden, onderscheidt het bedrijf zich duidelijk van andere aanbieders in de large format printing markt. Een visie die 3Motion geen windeieren gelegd heeft, want het bedrijf groeit jaar na jaar.


Extra ademruimte

Toen 3Motion drie jaar terug de Inca Onset S20i installeerde, hadden ze nog hun twijfels of ze dit snelheidsmonster wel voldoende zouden kunnen voeden. Die vrees leek ongegrond, want al snel bleek dat één shift niet voldoende was om de orders tijdig de deur uit te krijgen. Dat werd snel twee shiften en vandaag draait het bedrijf bijna de klok rond om alles tijdig te verwerken. Zaakvoerder Wouter Mouton vult aan: “Maar zelfs met die extra uren zaten we aan het plafond. Voor een tweede printer is er op de huidige locatie geen plaats, daarom hebben we ervoor gekozen om de bestaande machine in te ruilen voor de driemaal snellere Inca Onset X2. Dankzij die hogere snelheid van 650 m²/uur hebben we nu opnieuw wat adem ruimte. Volgend jaar verhuizen we naar een nieuw en groter gebouw in de industriezone te Zele en daar is plenty ruimte voor groei én machines.”


Automaat en printer beter op elkaar afgesteld

De driekwart automaat die reeds geïnstalleerd was met de vorige machine bleef staan. Daarover zegt medezaakvoerder Gerd Mouton het volgende: “Doordat we nu een stuk sneller printen, rendeert de automaat nog beter dan voordien. Onze medewerkers leggen het substraat klaar op de inleg, waarna de printer het automatisch oppikt, bedrukt en naar de aflegpalet transporteert. De bottleneck zat niet in de automaat maar in de printer, want zelfs met die hogere printsnelheid, blijft er voldoende tijd over om het materiaal aan en af te voeren. Het lijkt wel of de printer en de automaat nu veel beter op elkaar zijn afgestemd.” Daarenboven gaat het wisselen tussen verschillende jobs en materialen nog sneller dan voordien. Wouter Mouton: “Voor ons is die korte insteltijd enorm belangrijk, want elke dag verwerken wij een waaier van verschillende materialen. Dat gaat van 3mm Forex panelen, tot stickervellen en golfkarton. Je kan het zo gek niet bedenken, of we bedrukken het. Alle beetjes helpen, en zeker de insteltijd, om op het eind van de dag meer jobs verwerkt te hebben.”


Ook de 'kleine' lettertjes goed leesbaar

De nieuwe Inca Onset X2 heeft ook nog andere troeven dan enkel een hogere snelheid. Gerd Mouton legt uit: “De printkwaliteit van de machine is nu nog beter dan voordien. Dat verschil zie je vooral bij kleine tekst. Ook dat was een must voor ons, want wij bedrukken steeds vaker verpakkingen en displays in zowel kleine als grote oplages en daarop moeten ook de ‘kleine’ lettertjes goed leesbaar zijn. Een andere interessante feature is de mogelijkheid om een ‘spotvernis’ look toe te voegen aan een print. Deze veredeling biedt – zeker bij verpakkingen – een mooie toegevoegde waarde om het product nog beter te laten uitblinken.” Met de installatie van de nieuwe Inca Onset X2, heeft 3Motion opnieuw gekozen voor de degelijkheid van de Inca-printers. Medezaakvoerster Femke Helon besluit: “Bij onze keuze hebben we ook naar andere aanbieders gekeken, maar op het eind van de rit beschikte Fujifilm met de Inca Onset X2 toch over de beste oplossing voor onze toepassingen. Koppel dat aan het feit dat we reeds drie jaar ervaring hadden met de vorige machine en ze haar betrouwbaarheid meer dan bewezen heeft."