Ondernemersorganisatie Unizo verkoos 3Motion uit Zele tot nationale 'KMO van het Jaar'. Het Oost-Vlaamse productiebedrijf, dat geleid wordt door CEO Femke Helon, is gespecialiseerd in visuele communicatie.

3Motion haalde het in de eindronde van vier andere provinciale kandidaten: Buildup (Vlaams-Brabant), sectorgenoot Visix (West-Vlaanderen), Stroohm (Antwerpen) en Level 27 (Limburg).

Internationaal ondernemen

Een expertenjury beoordeelde alle kandidaten op thema's zoals financieel beleid, marketing & communicatie, innovatie, (ambitie voor) internationaal ondernemen, personeelsbeleid, energie & milieu en ondernemingszin. GraydonCreditsafe maakte een analyse op basis van onder meer de ESG-score en schokbestendigheid.

3Motion groeide onder leiding van CEO Femke Helon en medezaakvoerders Wouter en Gerd Mouton uit tot een sterke speler in creatieve, visuele communicatie. Naast de hoofdzetel in Zele met bijna vijftig werknemers heeft het printbedrijf ook een filiaal in het Nederlandse Mariahout.

Sociaal engagement

"3Motion sprong eruit wegens de diverse duurzame initiatieven die het bedrijf neemt, van productie tot recycling en de aanplanting van bomen. Ook de sterke ambitie om verder te groeien en het sociaal engagement als familiebedrijf waren doorslaggevend", stelt Unizo.

"Ze zijn daarenboven pionier in de markt van 3D-printing en trekken volop de kaart van automatisatie waarbij de meerwaarde van hun mensen voor de juiste opdrachten niet wordt vergeten. Het bedrijf is internationaal actief met klanten in onder meer Nederland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk."

De prijzenkast bij 3Motion oogt stilaan indrukwekkend. Femke Helon, tevens voorzitter van sectorfederatie FESPA Belgiƫ, werd in 2020 ook bekroond als winnares van de WOMED Award.

Bron - 2023 Roularta Media Group: https://grafisch-nieuws.knack.be/grafisch-nieuws/unizo-roept-3motion-uit-tot-kmo-van-het-jaar/article-news-1941474.html