BRU stelde 3Motion de vraag of het mogelijk was om 2 XXXL BRU flessen te produceren in 3D. Deze flessen zouden gebruikt worden voor een reclame stunt in Station Antwerpen-Centraal. Voor ons was dit een zeer uitdagend project – eveneens zou dit een unieke kans zijn om te tonen wat de mogelijkheden zijn met onze Massivit 1800 Large Format 3D printer.


From scratch

Onze 3D designer ging aan het werk – op basis van gewenste visualisatie van de klant. Het uitwerken en ontwerpen van deze flessen was een huzarenstuk. We moesten rekening houden met enkele belangrijke parameters.

Het ging hier om 2 flessen van 10 meter hoog – een goede dragende constructie was dus zeer belangrijk. De flessen werden in meerdere delen geprint en High-End afgewerkt. Vervolgens werden de verschillende delen in de houten constructie gemonteerd. Om de flessen perfect te laten gelijken op een echte BRU fles werkten we deze verder af met een full wrap.


Future proof

3Motion is met deze formaat 3D printer uniek in België. Het biedt iets extra aan klanten. Door de XXL 3D Printer zijn we nu in staat om levensgrote objecten te realiseren.

De Massivit printer kent een ongekende printsnelheid en biedt de mogelijkheid om complexe vormen te printen. Met een snelheid van 35 cm/uur heb je in minder dan zes uur een levensgroot object van 180 cm geprint.

3Motion heeft de ambitie om een leidende rol te spelen op het gebied van innovatie in de signmarkt. Met dit project onderstreept 3Motion deze ambitie.

 

Bringing Your Brand To Life Is Our Passion

We vinden het zeer belangrijk om onze klanten het totaalaanbod te kunnen aanbieden – van a tot z (van design tot uitwerking en uitvoering). Voor het BRU project nam 3Motion zowel het ontwerp, print, afwerking als montage voor haar rekening.


Ready to be amazed? Watch our movie