Bij het in Lokeren gevestigde 3Motion gaat de groei dermate hard, dat het printbedrijf in minder dan één jaar tijd reeds in een tweede Zünd snij- en freesmachine investeerde. De nieuwe Zünd G3 3XL-3200 heeft een effectief snijformaat van 3200mm bij 3200mm en is daarmee uitermate geschikt voor het verwerken van complexe opdrachten met een veelvoud aan snij-, frees- en rilbewerkingen.


3Motion profileert zich steeds meer als creatieve printpartner voor bedrijven. Een specialisatie waarmee het bedrijf zich onderscheidt van andere aanbieders en hiermee ook extra toegevoegde waarde biedt aan haar klanten. Om die creatieve ambitie optimaal te ondersteunen, heeft 3Motion binnen het bedrijf een nieuwe cel opgericht onder de naam “3Motion Lab”. Deze cel is als het ware een denktank voor het bedenken en uitwerken van concepten waarbij een combinatie van de juiste vorm, print- en materiaalkeuzes een duidelijke commerciële meerwaarde bieden voor de klant.


Opvallende toepassing

Een materiaal dat zich uitermate leent voor dergelijke projecten is honingraatkarton. Zaakvoerder Wouter Mouton geeft een woordje uitleg: “ Door haar lichte, maar tegelijk stevige structuur, biedt dit materiaal de mogelijkheid om vele unieke en opvallende toepassingen uit te werken. Zo creëerden we onlangs nog een pingpongtafel met bijhorende paletten in honingraatkarton voor gebruik op een beurs. Het was een ongelofelijke publiekstrekker die trouwens ook perfect bespeelbaar was. De lichte structuur maakt het makkelijk transporteerbaar en met slimme verbin – dingen zorgen we er voor dat het geheel eenvoudig te monteren en demonteren is, zodat het ook meermaals kan gebruikt worden.”


Meer snijbewegingen bij creatief werk

Dergelijke constructies vragen echter een pak meer snijbewegingen, waardoor de bestaande machine dan weer minder beschikbaar was voor andere jobs. Hierover zegt medezaakvoerder Gerd Mouton het volgende: “Pancartes, banners en ander dergelijk mate – riaal zijn makkelijk en snel te versnijden doordat het aantal snijbewegingen beperkt is. Bij andere constructies, zoals de pingpong – tafel, zie je dat het versnijden gewoon veel meer tijd in beslag neemt. Wij hadden wel nog een andere machine, maar aangezien we daar enkel konden mee frezen, stond ook die steeds vaker stil.”


Systemen zijn compatibel

De freesmachine vervangen door een nieuwe Zünd machine, waarmee zowel gefreesd als gesneden kon worden, leek dan ook de beste oplossing. Wouter Mouton: “Door dat te doen, konden we onze workflow nog beter optimaliseren, want voordien was er geen compatibiliteit tussen de twee systemen. Je moest op voorhand bepalen welke machine een bepaalde job zou verwerken, maar in de praktijk bleek dit niet altijd makkelijk en evident te zijn. Nu worden de bestanden automatisch verwerkt in onze workflow en kunnen wij op eender welk moment bepalen op welk systeem een job afgewerkt wordt. Die flexibiliteit levert niet alleen een enorme tijdswinst op, maar zorgt tevens voor een pak minder stress op de werkvloer.”

De reeds eerder geïnstalleerde machine, met automatische in- en uitleg, wordt nu voornamelijk ingezet voor de grote runs, terwijl de nieuwe G3 3XL-3200 vooral gebruikt wordt voor het snij- en freeswerk van complexe orders met een veelvoud aan snijbewegingen. Een enorme verbetering, besluit medezaakvoerster Femke Helon. “Met de nieuwe investering kunnen we nu nog korter op de bal spelen. Vooral die flexibiliteit in combinatie met onze creatieve aanpak wordt enorm gewaardeerd door de bedrijven waarvoor we werken. Kijk, en daar doen we het voor, hé.”