Dit is 3Motion niet ontgaan. Vandaar ook de aankoop van een groot formaat 3D printer (Massivit 1800 Flagship) – toch wel uniek in de markt. Deze printer geeft 3Motion meer mogelijkheden om nieuwe markten en klanten te benaderen. Eveneens een perfecte aanvulling om het huidig gamma en creatief imago verder uit te bouwen: zowel voor retail, events als standenbouw. 


Benieuwd naar onze printer? Klik hier en ontdek het.


3Motion en Digital Dot nemen een vliegende start in 2019

Zowel het in Vilvoorde gevestigde Digital Dat als het in Zele gevestigde 3Motion hebben alvast een vliegende start genomen met de ingang van het jaar. Digital Dot gaat de demoruimte hosten voor Massivit 3D, fabrikant van de supersnelle grootformaat 3D-printers. 3Motion installeert dan weer als eerste Belgische bedrijf de MAssivit 1800 Flagship 3D-printer.


Massivit 3D democenter vlakbij Brusselse luchthaven

Belangrijk nieuws voor Digital Dot is de overeenkomst met Massivit 3D om in hun bedrijfspand te Vilvoorde het Massivit 3D EMEA-democenter te hosten. Het 160 m² grote democenter met receptie, showroom en demonstratieruimte werd plechtig geopend op 16 januari. Sofie Demeyer, COO van Digital Dot, zegt daarover het volgende: "Onze relatie met Massivit 3D gaat ver terug en het is voor ons een hele eer om hun EMEA-democenter in onze gebouwen te mogen hosten. Met onze centrale Europese ligging en de nabijheid van de nationale luchthaven, is het zonder meer dé perfecte locatie om potentiële klanten binnen het uitgebreide Europese dealernetwerk van Massivit 3D te ontvangen. In de demoruimte kunnen bezoekers zelf de creatieve mogelijkheden van 3D-grootformaatprinting uittesten en dit zowel met de Massivit 1800 Flagship 3D Printer als de Massivit 1500 Exploration 3D Printer.


Eerste Massivit 1800 Flagship 3D Printer in België bij 3Motion

Een andere primeur is de installatie bij 3Motion van de eerste Massivit 1800 Flagship 3D Printer in België. Nico Desmedt, zaakvoerder van Digital Dot, licht toe: "Toen wij eind 2017 aangesteld werden als officiële distributeur van Massivit 3D-printers voor de Benelux, dacht ik meteen aan 3Motion als mogelijk bedrijf om hiermee iets te doen. We werken al geruime tijd samen en de creativiteit van deze jonge wolven grenst echt aan het oneindige. Ik heb ze toen warmgemaakt voor de vele toepassingsmogelijkheden van de Massivit 3D-printers, maar zo'n idee moet een beetje rijpen en mag je niet forceren."


Zaadje ontkiemt

Een jaar en vele brainstormsessies later was de kogel dan toch door de kerk. Wouter Mouton, mede zaakvoerder van 3Motion, vertelt: "Toen Nico ons de Massivit 3D-printer voorstelde, was onze eerste reactie dat zoiets niet echt paste binnen ons productaanbod. Maar het zaadje was geplant en nieuwsgierig als we zijn, begon het idee langzaam vorm te krijgen. We realiseerden ons meer en meer dat deze machine wel degelijk binnen het plaatje pasten want wij zijn altijd op zoek naar nieuwe toepassingen en uitdagingen om de klantboodschap over te brengen. Het zou ook een extra troef zijn als deuropener om bij bepaalde bedrijven binnen te komen."


Mogelijkheden quasi onbeperkt

Hoe meer het 3Motion-team hierover nadacht, des te meer applicaties ze in gedachten kregen. Gerd Mouton, broer van Wouter en medezaakvoerder bij 3Motion, legt uit: "Wat ons deels over de streep getrokken heeft, is de enorme snelheid van de printer en de mogelijkheid om de meest complexe vormen te printen. Met een opbouwsnelheid tot 35 cm/uur heb je in minder dan zes uur een levensgroot object van 180 cm hoog geprint. Dankzij de UV-gel printtechnologie waarbij de gel meteen na het neerleggen uithardt, kan je makkelijk horizontale overbruggingen tot wel 20 cm maken zonder interne ondersteuning. Dit alles maakt het aantal toepassingen quasi onbeperkt."


3D-creatie is andere discipline

Iets minder voor de hand liggend is de creatie van 3D-objecten. Medezaakvoerster Femke Helon verklaart: "Waar we initieel dachten dat onze creativiteit staf dit makkelijk zou oppakken, blijkt dit toch een andere discipline te zijn. Het is niet omdat je een crack bent in Adobe Illustrator dat je dit zomaar even oppakt. Vandaar dat we hiervoor enkele specialisten aan boord hebben genomen. Deze mensen hebben de nodige ervaring met grafische 3D-software en kunnen direct aan de slag om allerlei figuren in 3D te ontwerpen en te printen. We staan alvast te popelen om onze creativiteit hierop los te laten. Kijk, de 3D-markt komt er sowieso en wij willen hierin een trendsetter en referentie zijn!"