Onze projectontwikkelaar Viamar wist Premier De Croo te strikken voor de eerste steenlegging van onze nieuwe locatie. De Croo was erbij toen op spectaculaire wijze de eerste overspanning van 40 meter werd gelegd. We zijn trots dat 3Motion als huurder mee kan bijdragen aan dit mooie en duurzame project! 

Lees hieronder het volledige artikel.


 

Premier De Croo legt ‘eerste steen’ van nieuw bedrijfsgebouw in Poldergote: “Goed voor meer dan 100 arbeidsplaatsen”

In de nieuwe Zeelse industriezone werd dit weekend het startschot gegeven van de bouw van een nieuw flexibel bedrijfspand. Projectontwikkelaar Viamar Real Estate kon premier Alexander De Croo (Open Vld) overtuigen om de spectaculaire eerste steenlegging bij te wonen. “Dit project is goed voor meer dan 100 voltijdse arbeidsplaatsen in Zele en omgeving”, zegt Philippe Van Robaeys van Viamar Real Estate.


Viamar is niet aan haar proefstuk toe in de Zeelse industriezone. Het eerste project (terrein van zo’n 6.700 vierkante meter) behelst twee gebouwen die in één geheel op lange termijn verhuurd zijn sinds medio 2019 aan Healthy Bakery Products, een industriële bakkerij gespecialiseerd in glutenvrij materiaal. Het nieuwste project waarvan dit weekend de eerste steen werd gelegd omvat 20.000 vierkante meter. De overspanning van het gebouw omvat 40 meter. “We spelen met ons bedrijf in op de visie van meer en meer bedrijven die bewust hun vastgoed niet of niet meer zelf in eigendom nemen. Zij doen dat om zich te concentreren op hun kernactiviteiten en hun financiële middelen daar volledig op in te zetten”, schetst Philippe Van Robaeys.


Rode Duivels

Het project is succesvol, want alle bedrijfsruimte is reeds verhuurd. De bekendste naam die haar intrek neemt is 3Motion dat recent zijn 10-jarig bestaan vierde en nog maar een goede 3 jaar gevestigd is in een ander bedrijfsgebouw in dezelfde Poldergotestraat, maar al opnieuw uit zijn voegen gebarsten is daar. Het bedrijf is met ca. 50 werknemers actief in fysieke marketingartikelen zoals displays en packaging, visuele communicatie en 3D-oplossingen. Vorige week kwam 3Motion nog in het nieuws met haar kartonnen Rode Duivels op groot formaat, een samenwerking met de Belgische Voetbalbond. Zaakvoerster Femke Helon won begin dit jaar de ‘Womed Award’, de prijs voor de vrouwelijke onderneemster van het jaar.


Zwembad en spa

Een tweede speler is Procopi Benelux, een belangrijke speler in de Europese zwembad- en spawereld. Reeds gevestigd in Jupille-sur-Meuse (Luik) zal het bedrijf het gros van zijn activiteiten overbrengen naar Zele en functioneren als toekomstig hoofdkwartier van de groep in de Benelux met als klanten enkel de gespecialiseerde vakhandelaars. Boxify tot slot is een Brussels bedrijf dat de gebruikerservaring en toegankelijkheid van fysieke opslag digitaliseert. Dankzij de technologie hebben haar gebruikers niet langer te maken met ruimtegebrek en beschikken zij over flexibele opslagruimte. Ze helpen bedrijven bij het beheer van de logistiek, de behandeling en de opslag van hun archieven, goederen of om het even welk ander voorwerp.


Zegen voor werkgelegenheid

Van Robaeys: “We zijn zeer tevreden en dankbaar deze drie kwalitatieve bedrijven te kunnen vestigen in Zele. De belangrijkste troeven waren hierin de uitstekende centrale ligging vlakbij de E17 en de gouden economische driehoek Antwerpen-Brussel-Gent, de flexibiliteit van het project nu en in de toekomst en tot slot de vernieuwende duurzame aanpak. Samen zullen zij voor een tewerkstelling van meer dan 100 voltijdse equivalenten gaan zorgen, een zegen voor de werkgelegenheid in de regio.” De bedrijven zullen de gebouwen al kunnen betrekken vanaf 1 december, het bouwteam zal tegen dan alles opleveren, sleutel op de deur.

Het Laatste Nieuws - 12/06/2021 - Auteur: Yannick De Spiegeleir

Lees het artikel op Het Laatste Nieuws hier